Ul w szklarni

Trzmiele do szklarni są w pełni naturalnym wsparciem każdego, kto zajmuje się produkcją warzyw i owoców pod osłonami. Pracowite trzmiele do zapylania mają realny wpływ na jakość i opłacalność prowadzonej produkcji. Trzmiele zapylają pomidory, paprykę, truskawki, maliny i inne rośliny produkowane w systemie osłonowym korzystają w pełni z potencjału owadzich sprzymierzeńców dzięki skutecznemu zapylaniu. 

Białe, cała szerokość
Zielone, foto po lewej, szklarnia
Dedykowane ule

Dedykowane ule pod każde osłony i dla każdej uprawy

Ule z trzmielami do szklarni są projektowane pod kątem zapewnienia owadom jak najlepszych warunków rozwoju i pracy.

  • Ule z trzmielami do szklarni to równieĹź intuicyjna obsługa. Prostota stosowania pozwala w komfortowy sposób wdraĹźać trzmiele do technologii uprawy.
  • Konstrukcja wykonana z materiałów odpornych na wilgoć i wysokie temperatury.
  • Ul zapewnia trzmielom prawidłowe warunki mikroklimatyczne do rozwoju i pracy.

Zielone, foto po prawej, szklarnia
Naturalne zapylanie

Trzmiele wprowadzone do procesu produkcji to naturalne wsparcie Twojej pracy. Prawidłowe zapylenie podnosi plonowanie i zdrowotność roślin. Ma to równieĹź bezpośrednie przełoĹźenie na opłacalność produkcji.

Pełna trzmiela rodzina w ulu do szklarni wraz z królową pozwalają na skuteczne zapylanie.

W optymalnych warunkach stosujemy 1 ul na 2500 metrów kwadratowych, w przypadku roślin gronowych warto zwiększyć ilość uli na hektar uprawy dla szybszego zapylenia.

Ul umieść, nisko na ziemi, między roślinami w miejscu nienasłonecznionym i niedostępnym dla mrówek.

Zwróć uwagę czy ul nie jest naraĹźony na uszkodzenia mechaniczne.

Masz pytania?

Zadzwoń do nas tel. +48 22 22 40 801

Chyba, że wolisz to możesz napisać: